Sve prednosti kuhinje pomeri


Dom

kuhinje po meri

Kuhinja je centralno mesto svakog doma, u njoj ukućani provode najviše vremena zato mora da bude funkcionalna, praktična i uredjena tako da se ukućani osećaju udobno. Prilagodjena svim ukućanima, s akcentom na zahteve domaćica koje u kuhinji provode najviše vremena zato je bitno urediti kuhinju po meri njihovog ukusa. Prostor u kome kuvaju treba da ih inspiriše kako bi u jelima mogle da pokažu svo umeće i ljubav prema kuvanju. Kako bi u kuhinji bila prijatna i podsticajna atmosfera za kuvanje, ovaj prostor treba da bude dobro održavan i da se povremeno menja njegov izgled. Svaka promena je podsticajna i treba da inspiriše domaćice na što ukusnije zalogaje. Kako bi ih pripremale sa lakoćom treba dobro da funkcionišu u kuhinjskom prostoru koji je često mali, pa dobar raspored elemenata znači i bolje umeće kuvanja. 

Kuhinje po meri idealne za izraz sopstvenog stila

Svaka domaćica razmišlja o idealnom izgledu svoje kuhinje i traga za njim na stranicama raznih časopisa ili portala koji se bave uredjenjem. Kuhinje po meri su idealne da se izrazi stil, želje i lične preferencije. Od ličnih afiniteta zavisi da li će kuhinja biti modernog ili rustičnog dizajna, sa ručicama ili posebnim mehanizmima za otvaranje. Uz stil se uklapa boja, ne odgovara svaka boja odredjenom stilu. Kuhinje po meri rade se po meri ličnog ukusa, uklapanjem elemenata u dimenzije prostora ali i u okvire stila i omiljenih boja. Nežnim tonovima postiže se osećaj prijatnosti i udobnosti u kuhinji, dok bela i siva donose univerzalni osećaj urednosti i elegancije. Uz boju kuhinje po meri uklapa se radna površina za koju se biraju što kvalitetniji materijali zato što u dodir sa njom dolaze oštri predmeti i vruće posudje. Za radnu površinu biraju se kvalitetni materijali i tamnije boje kako bi se ogrebotine što manje videle. 

Kuhinje po meri koriste svaki milimetar prostora

Kuhinje po meri su u prenosti nad gotovim kuhinjama po tome što se elementi uklapaju u dimenzije prostora i koristi se njegov svaki milimetar. Gotove kuhinje su uglavnom frontalne i kače se samo na jedan zid, kuhinje po meri pružaju mogućnosr različite organizacije elemenata pa u zavisnosti od prostora i ukusa oni mogu biti na jednom zidu, rasporedjeni jedni naspram drugih ili u uglovima prostorije. Dobrom organizacijom kuhinjskih elemenata dobija se dovoljno prostora za skladištenje posudja, šerpi, aparata, pa i kuhinjske dekoracije. Najefikasnije štede prostor ugradni elementi, frižider, šporet, mašina za sudove. U kuhinji po meri raspored kuhinjskih uredjaja može se kombinovati na različite načine, vertikalno, horizontalno, centralno. Poslednjih godina je vrlo popularno kuhinjsko ostrvo koje štedi mnogo mesta a kuhinji daje luksuzan izgled. Ostrvo se uglavnom koristi za radnu površinu i prostor za kuvanje. 

Izbor materijala kod kuhinje po meri njena najveća prednost

Gotove kuhinje u salonima nameštaja rade se od materijala koji mogu zadovoljiti potrebe većine. Kod takvih kuhinja se obično koriste materijali koji su jeftiniji a prilikom izbora kuhinje po meri može se birati i materijal koji je visokokvalitetni. Godinama su već aktuelne kuhinje po meri od medijapana koji se vrlo lepo obradjuje i uklapa u svaki ugao prostora. Medijapan nema zrnastu strukturu poput iverice zato se vrlo lako obradjuje pa se od medijapana prave vrlo neobični i složeni oblici. Površina medijapana lakira se visokokvalitetnim lakom koji ga čini otpornim na vlagu, toplotu, masnoću i svetlost. Medijapan je u klasi povoljnih a kvalitetnih materijala zato se široko koristi u izradi kuhinja. Od medijapana je kvalitetnije i dugotrajnije puno drvo. Za kuhinje po meri od punog drveta važi da su skuplje od kuhinja od iverice i medijapana ali su sigurno pravi primerci unikata.

Kuhinje po meri su proizvod saradnje stolara i kupca

Činjenice su da kuhinje po meri jesu daleko ispred kuhinja koje se praver linijski u fabrikama nameštaja, zato što stolar prilikom izrade u kuhinju po meri ne ugradjuje samo materijal već i svoje dugogodišnje iskustvo. Stolar zna kako se odredjeni model kuhinje ili kuhinjski element pokazao u praksi i u razgovoru sa klijentima on može da dodje do najboljeg rešenja koje će zadovoljiti sve želje klijenta i uklopiti se u dimenzije prostora. Kuhinja po meri koja je zajednički idejni projekat stolara i klijenta bez greške će odgovarati prostoru. Za stolare koji rade kuhinje po meri važi da su vrlo posvećeni poslu, mnogo bolje poštuju rokove i dogovore od fabrika. 

Unikatnost

Osobina kuhinje po meri koja je značajno izdvaja od gotovih kuhinja je unikatnost. Kuhinje po meri rade se kao unikati, čak iako kuhinjski elementi radite po uzoru na neki model, njihovim rasporedom može da se doprinese da oni u novom prostoru i drugačijem rasporedu izgledaju unikatno i sasvim drugačije. 






Srodni tekstovi:


Rastući trend koji ima prodaja apartmana Zlatibor – kvalitet i stil

Oduševljenost pogledom sa terase na Zlatiboru, udisanje svežeg vazduha i užitak u mirnoći na ...

Detaljnije

Aspekti ljudske svesti

Psihologija, kao nauka koja proučava ljudsko ponašanje i mentalne procese, stalno se bavi raz...

Detaljnije

Šta videti u Ankari - Vodič za prvu posetu turskoj prestonici

Ankara, glavni grad Turske, obiluje dugačkom istorijom i intrigantnom kulturom, a turističko istraži...

Detaljnije

Novi kralj srednjeg ranga telefona, Redmi Note 10 5G, stiže u Srbiju od 10. juna

Redmi Note 10 5G je dugo očekivani model iz Note serije koji nastavlja da redefiniše srednji ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS