Zašto su dečije igraonice preporučljive za što češći boravak deteta?


Porodica


Socijalizacija deteta počinje u najranijem detinjstvu i može se primeti opažanjem okruženja, kao i reagovanjem na govor okoline, što stvara težnju ka međusobnoj interakciji. Boravak u društvu vršnjaka ili dece srodnih generacjia izuzetno je značajno za razvoj komunikativnosti, socijalizaciju i reagovanje na okolinu. 

Pravo mesto na kojem se preporučuje što češći boravak deteta u savremenom dobu, jesu dečije igraonice, kojih je sve više na domaćem tržištu, jer je i tražnja na visokom nivou. Preporuka stručnjaka, kao što su psiholozi i pedagozi, jeste da deca treba da borave u igraonicama uvek kada je to izvodljivo i potrebno, jer će tako podstaći razvoj mnogih veština, sposobnosti i lepih navika.


Zajednička igra donosi mnogo benefita mališanima

Provođenje vremena u dobrom društvu garantuje se u prostoru igraonice, zahvaljujući čemu mališani postaju socijalizovani, spremniji i otvoreniji za razgovor, upoznavanje novih vršnjaka i sklapanje prijateljstava. Razvijaju svoje komunikacione veštine kroz zajedničku igru, istovremeno učeći mnogo novih stvari. To postaje primetno već sa prvim boravkom u prostoru dečije igraonice, zahvaljući čemu i roditelji postaju izuzetno zadovoljni. 

Kroz zajedničke društvene i muzičke igre, sportske aktivnosti, kreativne radionice, spaja se lepo i korisno - deca uče mnogo novih veština, uz saradnju sa drugarima i nesebično deljenje igračaka i kutka za igru. Mališani prosto zavole da posećuju igraonicu baš iz razloga što znaju da ih tamo čeka dobra zabava uz veliki broj drugara i sadržaja koji ih čine radosnim.


Različite radionice za izuzetan napredak i razvoj deteta

Svaki trenutak proveden u kutku dečije igraonice višestruko je koristan za svako dete, posebno usled moderniih trendova koji stvaraju priliku za izražavanje kreativnosti, motoričkih, fizičkih i mnogih drugih sposobnosti. Radionice se razlikuju u zavisnosti od uzrasta deteta, pa neke dečije igraonice imaju univerzalan karakter i privlače sve generacije, dok su određene tematski orijentisane ka vršnajcima - uzrasta do 5 godina, od 7 do 12 godina i slično. 

Najčešće, radionice za niže uzraste obuhvataju crtanje i bojenje na papiru i oslikavanje lica, igru sa plastelinom, ples i muzičke tačke, glumu i uloge i slično. Stariji uzrast dece više preferira kvizove znanja, sportska nadmetanja, slikanje na platnu i druge srodne aktivnosti.


Igra uz kvalitetno opremljen prostor

Ambijent dečije igraonice danas se usklađuje sa zakonskom regulativom, svim propisima i standardima bezbednosti, sigurnosti i kvaliteta. Zidovi i podovi imaju specijalnu zaštitu od povreda, oslikavaju se motivi koji su zanimljivi deci, a dostupan je i veliki broj uređaja. Tu su muzički uređaji, televizor, mnoštvo igračaka i sprava za rekreaciju. 

Igranje se obezbeđuje kvalitetnim igračkama od drveta, plastike i gume, koje imaju muzičke i interaktivne sadržaje, što može da bude korisno za razvoj veština, čula i opažanja. Takođe, sprave za rekreaciju poput penjalica, tobogana, lavirinta, bazena sa lopticama i mnoge druge, često se postavljaju ne samo u prostoru dečije igraonice, već i u raskošnim dvorištima.

Dečije igraonice preporučuju se za što češći boravak deteta iz velikog broja razloga, koji su prepoznati kao izuzetne prednosti i sadržaji koji podstiču njihov razvoj. Tokom igre se mnogo toga nauči, pokažu sposobnosti i veštine, ali ovlada i novim kreativnim tehnikama, što je značajno za kvalitetno provedeno vreme.






Srodni tekstovi:


Sve boje stolice kod bebe

Bebina stolica može da nam kaže puno toga o bebinom trenutnom zdravlju.Iako mnoge roditelje zabrine ...

Detaljnije

Savršene destinacije za odmor

Savetujemo Vam da otkrijte  prekrasne turske plaže i uživajte u tirkiznim vodama, netaknutoj pr...

Detaljnije

Kada želite da podarite nov izgled vašem kupatilu – krenite od pločica

Svaka prostorija u domu je podjednako važna. Dom – to je mesto sigurnosti, opuštenosti ...

Detaljnije

Brzo do novca – hitne pozajmice

Život je nepredvidljiv i može se dogoditi da vam je potrebna hitna novčana pozajmica. Iznenadni veli...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS