Koje mere zaštite od korona virusa su preduzete tokom održavanja nastave u školama stranih jezika?


Obrazovanje Zdravlje


Danas, čitav svet se bori protiv opake epidemije aktivno uvodeći u sve sfere života nova pravila i mere odgovornosti. Korona virus uneo je nemire u živote mnogih sprečavajući sve ono što je do tada bilo uobičajeno. Mnogi univerziteti, privatne škole i firme stali su na kratko sa svojim radom tokom karantina, međutim, poslovanje u ovoj eri epidemije ipak može da klija i donosi plodove budućnosti. Doba samoizolacije i karantina mnogim ljudima je pružilo priliku da započnu rad na samorazvoju i uoče nove hobije. Neki su se okrenuli ka čitanju oduvek željenih knjiga, a neki ka učenju stranih jezika. Odvajanje vremena za sebe nasuprot pukoj panici i pranju ruku u nedogled održava um zdravim u ovim teškim vremenima. 

 

Organizacija rada u školama stranih jezika za vreme trajanja pandemije


Interesovanje za održavanje časova u školama stranih jezika značajno je poraslo uprkos tome što svet nema kontrolu nad Kovidom 19. Danas, težimo da se prilagodimo u novoj realnosti i iako nesigurno šetamo kroz mase ljudi i ne znamo kakav tempo će virus imati, svoju sigurnost tražimo u samorazvoju. Škole stranih jezika suočile su se sa drugačijim formatima obučavanja, pre svega onim online, ali i časovima koji se organizuju u manjim grupama u cilju preduzimanja određenih mera kako epidemija ne bi napredovala. Škole stranih jezika sa ogromnim brojem kurseva za decu i za odrasle prosto morale su se prilagoditi novonastaloj situaciji. Intenzivna predavanja u kojoj nastavnici najrazličitijih svetskih jezika pripremaju polaznike za međunarodne ispite poput TOEFL ili IELTS danas su veliki izazov. Škole stranih jezika, ipak, trude se da svoju nastavu u vanrednoj situaciji učine kreativnom i zabavnom kako bi polaznici makar na momenat zanemarili stanje u svetu. Bez obzira na to, škole stranih jezika nisu zanemarile mere predostrožnosti u cilju suzbijanja epidemije.


Dezinfekcijom protiv Kovida 19


Tokom epidemije u školama stranih jezika nastava se održava uz korišćenje maski, sredstava za dezinfekciju ruku i kontrolisano kretanje. Sve površine su dezinfikovane i bezbedne za korišćenje, počev od radnih stolova, stolica, tabli, podova, vrata i tako dalje. Voditi računa o ličnoj higijeni takođe je važno u školama stranih jezika, kao i redovno provetravanje prostora. Pored toga, škole stranih jezika mogu osigurati bezbedno učenje i na druge načine. 


Manje grupe i organizacija prostora


Nastava u školama stranih jezika tokom vanrednog stanja održava se u okviru što manjih grupa. Rad na sebi i učenje novih veština moguće je sprovesti i u reorganizovanom prostoru. Tokom trajanja epidemije nastavnici u školama stranih jezika trude se u pridržavanju normi socijalne distance kako bi štititi društvo i ujedno imali interakciju tokom produbljivanja formi jezika. Stolovi i stolice postavljeni na odgovarajuće rastojanje održaće smirenost u nastavi. 


Online obuka u školama stranih jezika


Mnoge škole stranih jezika usled vanredne situacije održavaju svoje časove tražeći alternativne načine. Uz pomoć Skype-a, Viber-a ili nekih društvenih platformi moguće je nastaviti učenje stranih jezika i to uz neverovatne popuste. Ovaj tip učenja na daljinu može biti trenutno rešenje problema i način da se uključimo u nešto korisno što će nam skrenuti pažnju sa nedostatka kontrole nad epidemološkim razmerama. 






Srodni tekstovi:


Bez mnogo muke za do vozačke dozvole

Promene zakona i pravila u saobraćaju koje su se dogodile u poslednjih nekoliko godina kod nas, učin...

Detaljnije

Modularni u odnosu na običan nameštaj

Modularni i obični nameštaj su dve popularne opcije koje su na raspolaganju potrošačim...

Detaljnije

Najukusniji internacionalni deserti

Kada putujete, najbolji način da upoznate neku zemlju jeste da čujete priče o njenoj istoriji, oseti...

Detaljnije

Jesen u mom ormanu

Kada dođe jesen vreme je da  naš orman obojimo toplim i jakim bojama. Bojama sunca i li&...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS