KORISNI SAVETI ZA ODRŽAVANJE ZAVESA


Dom Moda


Svaki enterijer bilo da se radi o domovima, poslovnim prostorima i drugim javnim ustanovama oplemenjen je nekom vrstom zavesa. Pored toga što su lep estetski detalj i što utiču na celokupan izgled prostora svojim oblikom i bojom, jednako su korisne jer štite od sunčevih zraka, UV zračenja i pružaju osećaj privatnosti. 

Ponuda na tržištu je raznolika kada je u pitanju ovaj proizvod, a dostupne su u različitim radnjama ili kupovinom putem online prodavnica. U odnosu na materijal od kojeg su napravljene mogu biti: rolo, panel, zebra, rimske i plise. 

Ugalvnom se svi modeli lako održavaju, ali ipak postoje određene ,,cake“. Osim što je preporučljivo periodično održavanje i čišćenje, one se mogu isprljati na druge načine. Pod fizičkim zaprljanjem misli se na uticaj duvanskog dima ili izduvnih gasova u prostoru, od prljavih ruku ili posebno karakterističnim za kuhinje i trpezarije – od masnih isparenja koja nastaju od kuvanja.

KUPOVINA ZAVESA – CENA I ODRŽAVANJE

Važno je na početku napomenuti da je adekvatna i kvalitetna kupovina pola posla kada kasnije dođe do održavanja. Zašto je to tako? I na šta to treba obratiti pažnju?

Tkanina od koje su zavese napravljene utiče i na njenu cenu.  Zato nemojte da vas zavara lep estetski izgled zavese, a cena niska. A upravo od toga najviše zavisi koliko će vaš posao kasnije oko održavanja biti težak ili lak. Postoje neke okvirne, standardne cene za sve vrste modela i ukucavanjem na google pretrazi ,,zavese cena“ izaći će vam nekoliko stranice online prodavnica koje nude razne zavese gde ćete moći i da uporedite njihovu cenu. U odnosu na to zanćete i kada odete u radnja šta da birate. 

Cena zavesa varira, a na nju najviše utiče materijal od kojeg su napravljene, proizvođača, količine koja se kupuje, kao i to da li je uključuje montažu ovih modernijih ili ne. 

OPŠTA PRAVILA ČIŠĆENJA

Iako svaki pojedinačni model i materijal od koje su napravljena zahteva neko posebno pravilo, generalno govoreći o čišćenju i održavanju zavesa nema mnogo složenosti. One koje se mogu prati u mašini to se radi na maksimalnih 30 stepeni. Kod nekih se preporučuju isključivo hemijsko čišćenje. Neka pravila se prenose sa koelna na koleno, a kada su u pitanju noviji modeli uz njih dolazi uputstvo za upotrebu i održavanje koje je važno pročitati.

NAJNOVIJE NA TRŽIŠTU UJEDNO I NAJLAKŠE ZA ODRŽAVANJE

S obzirom da su zebra zavese u poslednje vreme sa razlogom veoma popularne i da ih sve više ljudi kupuje i koristi postavlja se pitanje kako ih pravilno održavati jer nemaju tako dugu tradiciju pa je ljudima ovo nepoznanica. 

Jednostavno je. A razlog za to je što su napravljene od materijala koji je antibakterijski i ne upija duvanski tim, bakterije i druge mirise. 

Za prašinu koristite suvu ili mokru mikrofiber krpu koja ne otavja vlakna za sobom, a pri tome dobro upija. Malo ređe možete korisitit usisivač za temeljnije čišćenje, ali budite nežni i pažljivi prilikom toga. Ako se i pojave fleke od prljavih ruku ili slučajnih nezgoda savetuje se da za njihovo otklanjnje koristite paročistač. 

Na sličan način možete se ophodniti i prema rolo modelima. 

AGENCIJE REGISTROVANE ZA OBAVLJENJE OVIH POSLOVA

Ako ipak ne želite da trošite svoje vreme na ovaj posao, ili ipak nemate dovoljno znanja i iskustva, uvek to možete prepustiti profesionalcima da urade za vas. Oni vrše poslove pranja, sušenja i preglanja svih modela, a neke agencije nude mogućnost i dolaska na adresu radi preuzimanja i vraćanja robe. Plus tome treba dodati i uslugu montaže i demontaže koje nude neke agencije. Obično se posao obavlja kako za fizička lica, tako i za firme i druge vrste objekata po ugovoru. 








Srodni tekstovi:


Kako da uštedite na prostoru prilikom uređenja kupatila?

Sigurno ste nekada poželeli da imate nešto veće kupatilo kako biste dodali još neki bi...

Detaljnije

Osteoporoza ubrzano napreduje nakon menopauze

Otprilike 30 godina, stopa formiranja kostiju počinje da se usporava. Tokom perimenopauze i nekoliko...

Detaljnije

Kreću topli i sunčani dani, vreme je da nabavite tricikle za decu!

Bebironci već sa prvim uspešnim koracima spremni su da voze svoj omiljeni bicikl. Za njih je ...

Detaljnije

5 najčešćih pitanja koje postavljate advokatima u Beogradu

Neretko se delatnost advokata vezuje samo za pokretanje parnica, podizanje tužbi, žalbi i sl. Međuti...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS