Trojica slavnih vozača Formule 1


Automobili Automobili

Formula 1 je jedan od najpopularnijih sportova na svetu, a vozači koji su se istakli u ovom sportu postali su prave legende. U nastavku teksta vam, predstavljamo trojicu slavnih vozača Formule 1 koji su oduševili svet svojim uspesima i ostavili neizbrisiv trag u istoriji ovog sporta.

Mihael Šumaher

Mihael Šumaher je jedan od najslavnijih vozača Formule 1 u istoriji ovog sporta. Njegova neverovatna karijera i izuzetni uspesi čine ga ikonom automobilskog trkačkog sveta. Mnogi su se kladili na njega i verovali u pobede. I sada je aktuelno klađenje na vozače formule 1, ali su kod nas ipak popularniji drugi sportovi za klađenje, poput fudbala. Danas postoji klađenje uživo na utakmice koje je proces klađenja pojednostavilo i povećalo šansu za dobitkom, bez obzira na sport na koji se kladite. 

Šumaher je rođen 3. januara 1969. godine u Nemačkoj i već od malih nogu pokazivao je strast prema brzini i automobilima. On je započeo svoju profesionalnu karijeru u Formuli 1 1991. godine, kada je potpisao ugovor sa timom Benetton. Već u svojoj drugoj sezoni, pokazao je svoj izuzetni talenat osvajanjem svoje prve trke na Velikoj nagradi Belgije. To je bio samo početak njegove neverovatne dominacije u ovom sportu.

Tokom narednih godina, Šumaher je osvajao trku za trkom, postavljajući nove rekorde i osvajajući srca navijača širom sveta. Sa timom Benetton, osvojio je svoj prvi svetski šampionat 1994. godine, a potom i drugi 1995. godine. Njegovi trijumfi bili su rezultat ne samo njegove brzine i veštine za volanom, već i njegove neumorne posvećenosti i taktičke inteligencije.

Nakon uspeha sa timom Benetton, Schumacher je prešao u tim Ferrari 1996. godine, gde je nastavio da dominira u Formuli 1. Sa Ferrarijem, Šumaher je postao nezaustavljiva sila, osvajajući pet uzastopnih svetskih šampionata od 2000. do 2004. godine. Njegova dominacija tokom ovog perioda bila je neviđena u istoriji Formule 1.

Šumaher je bio poznat po svojoj hrabrosti, odlučnosti i neverovatnoj vozačkoj veštini. Bio je vozač koji je uvek išao do krajnjih granica, često postavljajući nove standarde za trkače koji su dolazili posle njega. Njegova sposobnost da pruži izvanredne performanse pod pritiskom često je bila ključna u njegovim uspesima.

Nažalost, 2013. godine Šumaher je pretrpeo tešku povredu glave tokom skijanja i od tada je u komi. Iako je njegovo zdravstveno stanje privatna stvar, Šumaherova ljubav prema automobilizmu i Formuli 1 ostaje neizbrisiva. On je inspiracija za mnoge vozače i ostavio je neizbrisiv trag u ovom sportu.

Mihael Šumaher je ikona Formule 1, vozač koji je svojim uspesima i strašću za trkanjem promenio ovaj sport zauvek. Njegovo nasleđe će zauvek biti deo istorije Formule 1, a njegovo ime će se uvek pominjati kada se govori o najvećim vozačima svih vremena. 

Luis Hamilton

Luis Hamilton je bez sumnje jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1. Njegova dominacija u ovom sportu je neosporna, sa osvojenih sedam svetskih šampionata koji su ga svrstali među najuspešnije vozače ikada.

Rođen 7. januara 1985. godine u Stivenidžu, Engleska, Hamilton je već u ranoj mladosti pokazao izuzetan talenat za trkanje. Sa samo osam godina, započeo je svoju karijeru u kartingu, gde je brzo stekao reputaciju kao jedan od najperspektivnijih mladih vozača. Njegov uspon u svetu automobilizma bio je nezaustavljiv.

Hamilton je debitovao u Formuli 1 2007. godine, vozeći za tim McLaren. Već u svojoj prvoj sezoni, ostvario je neverovatan uspeh osvajanjem drugog mesta u šampionatu, samo jedan bod iza tadašnjeg šampiona Kimija Raikonena. Ova impresivna sezona bila je samo uvod u ono što će uslediti.

Narednih godina, Hamilton je nastavio da dominira stazama širom sveta. Sa svojom brzinom, veštinom i hrabrošću, osvajao je trke i postavljao nove rekorde. U 2008. godini, Hamilton je postao najmlađi svetski šampion u istoriji Formule 1, osvojivši titulu u dramatičnoj završnici sezone.

Nakon nekoliko sezona u kojima nije uspeo da ponovi taj uspeh, Hamilton je 2014. godine prešao u tim Mercedes. Ova promena tima se pokazala kao ključna za njegovu dalju karijeru. Hamilton je započeo neviđenu seriju uspeha, osvajajući šest uzastopnih svetskih šampionata od 2014. do 2019. godine. Ovo je bio period u kojem je Hamilton pokazao svoju apsolutnu dominaciju i postao jedan od najvećih vozača ikada.

Hamilton je takođe ostvario mnoge druge rekorde u Formuli 1. Sa preko 100 pobeda, on je jedan od najuspešnijih vozača u istoriji sporta. Njegova brzina, taktika i vozačke veštine su nešto što će se dugo pamtiti.

Uz sve to, Hamilton je postao i pravi globalni brend. Njegova popularnost prevazilazi granice Formule 1, privlačeći pažnju ljubitelja automobilizma širom sveta. Njegovo ime se često pominje u medijima, a on je postao ikona mladima koji sanjaju o karijeri u automobilizmu.

Sebastijan Fetel

Sebastijan Fetel je još jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1. Rođen 3. jula 1987. godine u Nemačkoj, Fetel je već u ranoj fazi svoje karijere pokazao izuzetan talenat i potencijal. Sa samo 15 godina, postao je najmlađi vozač koji je ikada osvojio trku u Formuli BMW.

Njegov uspon ka vrhu Formule 1 bio je impresivan. Fetel je debitovao u Formuli 1 2007. godine kao vozač za tim BMW Sauber, a već sledeće godine prešao je u Red Bull Racing. Tamo je proveo šest sezona, od 2009. do 2014. godine, i postao jedan od najdominantnijih vozača svog vremena.

Ono po čemu je Fetel najpoznatiji su njegovi četiri uzastopna svetska šampionata. U periodu od 2010. do 2013. godine, Vettel je bio neprikosnoven i osvojio je četiri uzastopne titule vozeći za Red Bull Racing. Ovo je postignuće koje je samo nekoliko vozača u istoriji Formule 1 uspelo da ostvari.

Fetel je poznat po svojoj brzini i konzistentnosti na stazi. Njegova sposobnost da izvuče maksimum iz svog bolida i da donese prave odluke u ključnim trenucima trke čini ga izuzetno opasnim konkurentom za sve ostale vozače. Njegova najznačajnija pobeda bila je na trci za Veliku nagradu Brazila 2012. godine, gde je postao najmlađi četverostruki svetski šampion.

Nakon odlaska iz Red Bull Racinga, Fetel je vozio za Ferrari od 2015. do 2020. godine. Trenutno vozi za Aston Martin, gde se nada da će nastaviti da ostvaruje uspehe i osvaja trke.

Ovo su vozači Formule 1 kojima se zaista treba diviti i koji će ostati zapamćeni kroz istoriju kao jedni od najboljih.






Srodni tekstovi:


Kreveti-mesta u kojim provedemo trećinu života

Koliko udoban krevet može da utiče na kvalitet života već je opštepoznata činjenica. Ono &sca...

Detaljnije

Torte za dečije rođendane

Rođendani su najradosniji dan za svakog mališana. Roditelji se trude da taj dan obeleže na interesan...

Detaljnije

Kako se vrši korekcija vrha nosa?

Jedna od danas najpopularnijih estetskih operacija, odnosno operacija koje se rade zbog ulepš...

Detaljnije

Nekoliko najpopularnijih stilova za uređenje doma

Dekoracija doma je umetnost koja odražava individualnost i ukus svakog pojedinca. Različiti stilovi ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS